Bagaimana (dan mengapa) untuk melanggan ChatGPT Plus

gambar5.jpg

Pada bulan November, ChatGPT dilancarkan untuk digunakan oleh semua orang. Walau bagaimanapun, populariti yang pesat terkadang menyebabkan masa menunggu yang panjang bagi pengguna. Oleh itu, OpenAI menambahkan rancangan langganan yang membantu beberapa pengguna mengelakkan masa menunggu dan mengakses kemudahan lain yang mudah.

Juga: Bard vs. ChatGPT: Dapatkah Bard membantu anda mengkodekan?

Rancangan langganan ChatGPT dipanggil ChatGPT Plus, dan ia berharga $20/bulan. Model langganan berbayar menjanjikan pengguna akses umum walaupun pada waktu puncak ketika versi percuma penuh, dan masa tindak balas yang lebih cepat.

Langganan pakej Plus juga akan memperoleh akses keutamaan ke ciri-ciri dan penyempurnaan baru termasuk pembaharuan OpenAI terkini seperti GPT-4, yang tersedia bagi pelanggan Plus sekarang, dan plugin ChatGPT, yang akan memberi keutamaan kepada pengguna Plus pada waktu pelancaran.

Cara melanggan ChatGPT Plus

Jika anda ingin memperluas penggunaan ChatGPT dan mengalami segala yang ditawarkan oleh chatbot ini, berikut cara untuk melangganan ChatGPT Plus.

1. Cipta akaun OpenAI atau log masuk ke akaun OpenAI anda

Melawat halaman log masuk ChatGPT. Setelah anda tiba di sana, anda boleh log masuk ke akaun anda atau daftar akaun baru. Untuk mendaftar akaun baru, anda boleh menggunakan e-mel, akaun Google atau akaun Microsoft.

Juga: Chatbot AI terbaik untuk dicoba

Jika anda belum mempunyai akaun, klik pada Daftar. Jika sudah ada, log masuk dengan kelayakan OpenAI anda.

2. Klik butang 'Naik taraf ke Plus'

Setelah anda log masuk ke akaun anda, anda akan dibawa ke halaman utama untuk bersembang dengan chatbot. Sebaliknya, berpaling ke bilah sebelah kanan dan cari di mana ada butang "Naik Taraf ke Plus" . Setelah anda menemui butang, klik padanya dan ia akan membawa anda ke langkah seterusnya.

3. Klik "Naik Taraf Pakej" dalam pop-up

Setelah anda mengklik butang "Naik Taraf ke Plus", akan muncul tetingkap pop-up bagi mengesahkan samada anda ingin meneruskan. Sekiranya anda bersedia untuk meneruskan selepas melihat perbezaan harga dan ciri-ciri di antara pelan percuma dan Plus, sila klik butang "Naik Taraf Rancangan" yang berwarna hijau.

4. Selesaikan pembelian

Setelah mengesahkan, anda akan dibawa ke laman checkout untuk menyelesaikan pembelian anda. Halaman ini memerlukan semua maklumat biasa seperti pada proses checkout biasa termasuk e-mel anda, maklumat pembayaran dan alamat bil.

Soalan Lazim

Bolehkah saya masih menggunakan ChatGPT secara percuma?

Ya, versi percuma masih tersedia untuk orang awam. Dengan pelan percuma, anda masih memperoleh akses penuh kepada chatbot. Kekurangan pelan percuma adalah anda tidak dapat mengakses bot semasa tempoh permintaan yang tinggi dan tidak mempunyai akses kepada kemas kini terbaru seperti GPT-4.

Berapa banyak yuran keahlian ChatGPT Plus?

Ahli keahlian ChatGPT Plus kini dijual pada harga $20/bulan. Sekalipun jumlah ini nampak mahal, ianya masih setengah daripada harga $42/bulan yang dibayar oleh pengguna akses awal. Harga asal didedahkan apabila pengguna akses awal berkongsi video di Twitter yang memaparkan kos untuk langganan Plusnya.

Apa keuntungan keahlian ChatGPT Plus?

Keistimewaan terbesar keahlian ChatGPT Plus termasuk akses keutamaan ke peningkatan terbaru seperti GPT-4 dan plugin ChatGPT, melepasi masa tunggu dan kadar jawapan yang lebih cepat.

Artikel Berkaitan

Lihat Lebih >>