ChatGPT boleh membantu anda membeli sekarang melalui pembantu AI Mercari

mercari.jpg

Mercari, sebuah pasaran digital untuk barang terpakai, mengumumkan pelancaran versi beta Merchat AI, penolong membeli maya baharu bertenaga kuasa intelijen buatan, ChatGPT minggu ini.

Ciri terbaru Merchat AI kini telah dilancarkan dan tersedia kepada pelanggan untuk membantu mereka lebih mudah melayari laman web dan dengan cepat mencari barang yang ingin mereka beli, berbanding pilihan yang memakan masa iaitu mencari dan menggeletek produk-produk.

Juga: AI dapat mengotomatiskan 25% daripada semua pekerjaan. Inilah yang paling (dan paling sedikit) berisiko

Mercari adalah sebuah kedai dalam talian yang mengalu-alukan pengguna yang ingin menjual atau membeli barangan terpakai, seperti kedai bundle maya.

Seiring dengan model AI generatif seperti ChatGPT, Bing Chat, dan Google Bard, orang lebih memilih obrolan chatbot daripada mesin pencari, aplikasi seperti Mercari memilih menawarkan opsi chatbot AI kepada pelanggan sebagai alternatif dari fitur pencarian.

Juga: Susun almari anda, bukan bil anda: Aplikasi penghabisan terbaik

Dengan menggunakan ChatGPT sebagai asas Kecerdasan Buatan Merchat, Mercari mempunyai kuasa model bahasa besar yang telah menguasai dunia. "Dengan teknologi ini, kami menggunakan kuasa transformasi kecerdasan buatan untuk memudahkan orang Amerika membuat pembelian dan meneroka pasaraya yang luas di Mercari," jelas John Lagerling, CEO Mercari Amerika Syarikat.

"Kami mengharapkan bahawa kecerdasan buatan generatif juga akan membuka peluang untuk mengulang kaji pengalaman pelanggan kami, serta memberikan cara tambahan untuk menjadikan pengalaman jual beli kedua-dua pihak lebih menarik," tambahnya.

Juga: Adakah Temu sah? Apa yang perlu diketahui tentang aplikasi membeli-belah yang popular ini

Apabila anda memilih Merchat AI dengan pergi ke Mercari.com/Merchat, anda boleh mempunyai perbualan masa sebenar dengan chatbot AI dan meminta apa yang anda cari dengan sedikit atau banyak butiran yang anda mahu sertakan.

Bot mungkin akan memberi respons dengan beberapa soalan untuk membantu menyempitkan hasil yang akan ditunjukkan, kemudian akan melalui jutaan senarai Mercari untuk memberikan cadangan yang paling tepat berdasarkan keperluan anda yang dinyatakan.

Artikel Berkaitan

Lihat Lebih >>